Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În Ghana a funcționat timp de 10 ani o “ambasadă americană” falsă
Florin Răchitan  - Duminica, 4 Decembrie 2016

Dacă în țările noastre “mai est-europene, așea” ambasadele americane “veghează cu vigilență” asupra “democrației și statului de drept” (până ce-și va depune Trump jurământul), în Africa s-a ajuns deja la un alt nivel în jocul de-a diplomația.

După mai mult de un deceniu în care “n-au știut și n-au auzit nimic”, autoritățile din Ghana au descins într-o casă feștită în roz în capitala Accra, unde funcționa în fiecare zi de luni, marți și vineri o “ambasadă americană”. Atunci era “program de lucru cu publicul”.

Casa avea tot ce trebuie: steaguri peste tot, portretul lui Obama pe pereți și funcționari foarte ocupați, care vorbeau în limba engleză despre chestii importante din politica mondială și puneau pe pașapoarte ștampile cu “vize de intrare” pe teritoriul SUA. La 6.000 dolari / viza.

Businessul mergea ca pe roate, autoritățile locale închideau ochii, bineînțeles în schimbul unor mici atenții în valoare de cine știe câte sute de mii de dolari, iar cei care au pus la cale schema nu se fereau să-și promoveze serviciile chiar pe ditamai panourile de publicitate în tot orașul.

Numai oficialii ambasadei americane adevărate nu au văzut nici un panou din ăla timp de zece ani și tot CIA-ul nu a aflat nimic despre nici o operațiune ilegală cu vize americane contrafăcute în Ghana.

Abia acum, la vreo lună și jumătate înainte de intrarea în pâine a noului președinte Donald Trump, SURPRIZĂĂĂ!!! Au descoperit o rețea de falsificatori de acte oficiale în care erau implicați membri ai lumii interlope din Ghana și...Turcia! Chiar “funcționarii” care se dădeau importanți pe coridoarele falsei ambasade erau toți cetățeni turci, fiind selectați în special cei cu pielea mai deschisă la culoare, deoarece, cu toată politica multiculturală & shit, ar fi bătut la ochi, totuși, ca absolut toți funcționarii dintr-o ambasadă americană să fie negri ca tăciunele.

Tags: ambasada  americana  ghana  
2622 vizite
Distribuie pe